Изпълнителният директор на ИА Медицински надзор (ИАМН) – компетентния орган за

...
Изпълнителният директор на ИА Медицински надзор (ИАМН) – компетентния орган за
Коментари Харесай

Злоупотреба с генетичен материал „Медицински надзор започва проверка

Изпълнителният шеф на ИА " Медицински контрол "  (ИАМН) – способния орган за ръководство, съгласуваност и надзор на трансплантацията в Република България, госпожа Иванка Динева назначи изключителна инспекция по отношение на излъчен репортаж на 13 април 2024 година по " Темата на Nova ": " (Не)Порочно зачатие ". Това показват от ведомството в позиция до медиите. 

" От изнесените в журналистическото следствие данни е видно, че има подозрения за корист, както и за осъществено закононарушение. В тази връзка от понеделник – 15 април, ИАМН стартира незабавна инспекция по случая. Министърът на опазването на здравето и цялата общност ще бъдат осведомени с резултатите от инспекцията след нейното привършване. Събраната информация в хода на инспекцията и констативните протоколи от нея ще бъдат предоставени на Групово дело " Национална полиция " и Софийска градска прокуратура ", показват от ИАМН. 

Изпълнителният шеф на ИАМН назначава и извънпланови инспекции във всички лечебни заведения, осъществяващи активност по асистирана репродукция в страната. Те стартират още идната седмица.

Журналистът на NOVA Мариета Николаева потегли по следите на фрапиращ сигнал за корист с генетичен материал. Тя описа историята на Людмил Петровски, който схваща, че е татко, без да има концепция по какъв начин се е случило и то от жена, с която не е имал никакви връзки. 

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР